Tips og ideer til din altan eller tagterrasse

Tips og ideer til din altan eller tagterrasse

Få en personlig oase på din altan. Om du har en stor eller lille altan, vil disse tips kunne hjælpe dig med at få et fantastisk fristed. Når vejret i Danmark er fantastisk, så skal det også udnyttes. Derfor giver vi dig her nogle tips til at lave en hyggelig altan, der både passer til spilleaftenerne med vennerne og grillmaden med én du holder af, samt er et sted, hvor du kan læse en bog i fred og ro. 

Altanen

Hvad er dine behov? Når du har en lille altan, er det vigtigt at finde ud af, hvad altanens vigtigste funktioner er for dig. Vælg helst kun 3 funktioner, så det ikke bliver en kompakt og rodet oplevelse at komme ud på altanen. Her kan du for eksempel tænke over, om du vil kunne grille, have et blomsterområde, dyrke grøntsager, have et soveområde eller bare have en lille oase, hvor du kan nyde morgenkaffen osv. 

Hvor er du sol? En lille altan vil typisk sidde på siden af dit hus. Her kan vindforhold og sollys have stor betydning for, hvilke behov du skal prioritere på din altan. Derfor er det vigtigt, at du får undersøgt, hvordan din altan vender. Eksempelvis giver det måske mere mening for dig at prioritere, at der kan grilles frem for drikkes morgenkaffe, hvis du stort set ikke har sol på sin altan. 

Klap i og klap sammen. En lille altan kan hurtig virke rodet, hvis der står for mange ting. Derfor er det vigtigt, at dine valg er funktionelle, og at du ikke skal rykke rundt på en masse, før dine valgte funktioner kan bruges. Det er blevet moderne med møbler, som kan klappes i og klappes op, når det skal bruges. Disse møbler er geniale, når der er trangt med pladsen. Derfor vil vi anbefale, at du køber nogle flotte klapstole og et klapbord, der kan sættes fast til kanten af din altan. 

Samleren. Det kan være hyggeligt med figurer og andet nips, men pas på! Hvis du vil have et udtryk, som ikke skal føles for trangt, så hold lidt igen med for mange potter, poser med jord, tomme flasker, nips og figurer, da det hurtigt kan give et stressende udtryk. Hellere vælg lidt nips, som betyder noget for dig, og så lad købetrangen blive væk, når du kigge på loppefund. 

Vores anbefalinger. Et lille solsejl kan give en rigtig hyggelig oase, især hvis du ikke er helt vild med at blive forbrændt, når du nyder morgenkaffen. Dertil kan det også være værdifuldt, hvis det er regnvejr.

Klapbordet er næsten uundværligt. Hvis du køber et bord, der kan slås ned, når det ikke er i brug, sparer du op til flere kvadratmeter plads. Sidst men ikke mindst er der ikke noget så hyggeligt som lyskæder udenfor. I det fleste supermarkeder og hobbybutikker kan du til billige penge finde lyskæder, som kun behøver batterier. 

 

 

Dette er bare flere tips til din altan. Der er selvfølgelig flere små ting, du kan implementere til din altan. Tænd for din fantasi, og vi på Prefab Koncept vil altid være glade for at hjælpe dig med at skabe dit eget lille hyggelige rum.

Overvej sådan indretning som parasol, lille bord, lys og siddekrog

Tagterrassen 

Hvad er dine behov? Tagterrassen er lig med store muligheder. Er du i den fantastiske position at have byens “største” tagterrasse, så er det med at udnytte alle de gode kvadratmeter. Det er stadig vigtigt, at du har fokus på, hvilke behov den skal kunne dække. Sæt dig derfor ned og skriv 2-3 prioriteringer, og gør det evt. i forskellige opdelinger. For eksempel et jacuzzi-, flad-ud-, grill-, lounge område osv.

Hvor er du sol? En tagterrasse vil være oven på dit hus. Derfor vil der med sikkerhed være sol på terrassen. Find evt. ud af hvor på din tagterrasse, solen sidst går ned og placér dit lounge område der. 

Lounge møbler. Når du alligevel har pladsen, vil vi foreslå, at du investerer i nogle loungemøbler af høj kvalitet. Loungemøbler kan naturligvis også fås rigtig billigt i større supermarkedskæder, men husk, at du får, hvad du betaler for. 

Hold det simpelt. Selvom du har meget plads, så hold det simpelt. Vi har flere gange set, at folk vil for mange ting med deres tagteresse, og så kan det hurtigt komme til at ligne en stor pose blandede bolsjer. Hold dig til nogle bestemte farvekoder og husk at prioritere de ting, som er vigtigst for dig. 

Vi anbefaler: Hvis man har pladsen, så køb en jacuzzi! Der er ikke noget mere fantastisk end at gå i det varme boblende vand. Det bedste ved det er, at du også har en undskyldning for at nyde din tagterrasse i vinterperioden. Vi anbefaler også, at du laver et loungeområde, hvor du kan nyde sommeren med brætspil, kolde øl og gode venner.

Til sidst vil vi anbefale, at du lader være med at fylde hver eneste kvadratmeter med møbler, planter og nipsting. På den måde skaber du et mere stilrent udtryk og så giver det ro til øjet.

Lounge møbler til tagterrassen

Kontakt


Prefab Konceptudvikling ApS
E-mail: sales@prefab-koncept.dk
Tlf.: +45 24 41 02 76
CVR: 42453412

Adresse


Østergade 78, 5610 Assens, Danmark

DanishEnglishSwedish