Smart Home

Smart Home: sådan bruger du det

Mange mennesker har stadig den dag i dag en forestilling om, at smart home er ren science fiction. I dag er det dog muligt at tilslutte stort set alle elektriske apparater i hjemmet til ens netværk. Alle kan derfor få et smart hjem. I denne artikel kommer vi til at give dig en nærmere indsigt i alt, du behøver vide om smart home.

Hvad er et smart home?
Det er et hjem, hvis internetforbundede enheder styrer og kontrollerer forskellige systemer. Et par eksempler på sådanne systemer kunne være belysning og varme. Med et smart hjemme kan du fokusere på de ting, der er vigtige for dig at prioritere i hverdagen.

 

Hvorfor smart home?
Det er for det første en langtidsholdbar investering, som kan spare dig penge på sigt. Energi, vand og andre ressourcer bruges desuden mere effektivt, hvilket er en miljømæssig fordel. Derudover er smart hjemme med til at give dig et liv med færre bekymringer, fordi de forskellige apparater kan tilpasses dine præferencer. F.eks. kan lyset automatisk blive tændt, når du kommer hjem, hvis du er bange for at træde ind i et mørkt hjem. Automatisering af hjemmet giver mange mennesker ro i sindet, fordi de fra afstand kan styre og kontrollere deres hjem.

 

 

Kontrolpanel til en smart hjemmekonfiguration

Hvilke smart home teknologier kan jeg få?
Der findes utroligt mange smart home løsninger, som du kan få til dit hjem.

For at give dig et overblik har vi valgt at liste et par eksempler op:

  • Smart belysning: Smarte lyspærer kan monteres i stedet for almindelige lyspærer og kontrolleres via det trådløse netværk.
  • Smart TV/Chromecast: Både Smart TV og Chromecast kan forbindes til internettet, så du kan tilgå video og musik gennem forskellige apps. Nogle smart TV’er har desuden stemmegenkendelse og/eller bevægelsessensorer.
  • Stemmekontrol: Flere og flere højtalere får inkorporeret en virtuel assistent, der kan svare dig. På den måde kan du kontrollere dit smart home alene ved hjælp af stemmen.
  • Smart låse: Giver dig mulighed for at kontrollere, hvem der har adgang til grunden/huset, og kan automatisk låse døren op, når du nærmer dig huset.
  • Smart overvågningskameraer: Giver dig mulighed for at holde et vågent øje med huset, selvom du ikke er hjemme. Smart overvågningskameraer har sensorer, så de kan kende forskel på beboer, besøgende, kæledyr og uvedkommende.
  • Smarte stik: Med timere kan du automatisere, hvornår dine planter skal vandes, hvornår dine julelys skal tænde, og hvornår dine kæledyr skal fodres. Derudover kan du selv fjernstyre de elektriske apparater.
  • Køkkengrej: Der findes mange forskellige typer af køkkengrej, der bidrager til smart home. Det er f.eks. muligt at få en kaffemaskine, der brygger kaffe, når timeren går af, eller et smart køleskab, der registrerer, hvornår holdbarhedsdatoer på madvarer er overskredet.
  • Smart temostat: Giver dig muligheden for at kontrollere temperaturen i dit hjem på afstand. Ved at sænke temperaturen, når du ikke er hjemme, kan du spare en del energi og penge. 
Fuld smart home kontrol

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg vil have et smart home?
For at dit smart home fungerer effektivt, er det vigtigt, at du fra starten holder øje med, om dine enheder er kompatible, altså kan arbejde sammen. Lige nu er det ikke ligegyldigt hvem producenten er, da ikke alle enheder kan arbejde sammen endnu.
Hvordan kommer jeg i gang?
Det kommer ikke til at koste hele månedens budget at komme i gang med at etablere et smart home. Systemet kan nemlig trinvist opbygges efter eget tempo. Det smarte ved smart home er, at alle nemt kan installere de forskellige enheder.

Vi foreslår, at du vælger et enkelt rum, som du vil begynde at sætte op til smart. Et eksempel kunne være, at du begyndte i stuen med belysning, der tænder via timer.

smart hjem

Kontakt


Prefab Konceptudvikling ApS
E-mail: sales@prefab-koncept.dk
Tlf.: +45 24 41 02 76
CVR: 42453412

Adresse


Østergade 78, 5610 Assens, Danmark

DanishEnglishSwedish