hjemmetilbehør til en behagelig duft

Tilbehør der kan hjælpe dig med at vedligeholde en god lugt

Siden oldtiden har røgelse fyldt folks hjem med formålet om at sprede godt humør og forbedre deres velbefindende.

Duftlys

Duftlys.
Duftlys hjælper dig med at skabe et romantisk og endda intimt humør på mesterlig vis. I en atmosfære af fristelse kan du meditere, føre hyggelige samtaler og have intimt samvær. Duftlys er ideelle til soveværelset og på badeværelset.

Her er det godt at have in mente, at lysene ikke skal tændes, lige inden gæsterne kommer, fordi lysets overflade ikke vil have tid til at smelte, og duften derved ikke vil kunne lugtes. Gør det i stedet dagen før, eller mindst en time eller to før din aftale. Lyset vil hurtigt sprede aromaen i rummet.

Duftposer og potpourri.
En duftpose er en lille pose, der placeres i bl.a. sengetøj og skuffer. Duftposen tjener det formål, at det giver en frisk aroma. For det meste er det fyldt med faste aromatiske stoffer og består af naturligt stof, der bevarer sin aroma i lang tid. Brug duftposen i omklædningsrummet, garderobeskabe og kommoder, så dit tøj altid har en lækker og diskret lugt.

Du kan kreere dine egne aromatiske sammensætninger kaldet “potpourri” ved at blande krydderier, aromatiske urter og olier. Til dette skal du bruge en beholder, du kan lide, som en kurv, en bred vase eller en lille bakke. Herefter kan du eksperimentere og lave dit eget lækkert potpourri. Valget af duftende aromaer er helt op til dig

Duftposer og potpourri
Duftspreder


Duftspreder.

Duftsprederen er meget populær og måske også den mest bekvemme måde at fylde rummet med din yndlings duft på. Alt du skal bruge er en duftflaske og et par pinde, der kan sættes heri. 

Fun fact: Mange kendte Hollywood stjerner er store fans af denne metode, herunder Cameron Diaz og Madonna.


Aromalamper/Duftlamper.

Du kan få aromalamper i alverdens eksemplarer: glas, porcelæn, keramik og selv i sten. De virker alle sammen efter samme princip: vandbeholderen ovenpå aromalampen opvarmes med et stearinlys. Et par dråber olie tilsættes vandet, og duften spredes.

Aromalamper
Elektriske aromalamper

Elektriske aromalamper. 
Elektriske aromalamper er mindre udbredte, men mere teknisk advancerede. De kan inddeles i to overordnede typer: vandig og vandfri. Førstnævnte er meget lig den almindelige aromalampe, men i stedet for et lys, er det en glødelampe, der opererer fra et netværk, USB eller gennem batterier. De vandfrie fungerer som en inhalator, hvor en motor pumper luft uden at opvarme. Den bibeholder næsten alle de gavnlige egenskaber ved æteriske olier. Den eneste ulempe ligger i rengøringsprocessen, der kræver brug af alkoholdige opløsninger.

Planter.
Planter har gennem tiden givet menneskeheden masser vidunderlige aromaer, og det er fra planterne, man får ætetiske olier. Men hvorfor bruge et koncentrat, hvis du kan bruge den primære kilde til en behagelig duft i rummet og ikke mindst som æstetisk dekoration? Planter pynter, renser luften og så kan de på mange måder være gode for helbredet. Roser kan hjælpe med at slippe af med træthed, mens rosmarin forbedrer hukommelsen og citrusfrugter kan være med til at stabilisere blodtrykket.

Planter
Luftfrisker


Luftfrisker.

Mange har luftfriskere derhjemme, så dette produkt er meget udbredt. Selvom de aromatiske egenskaber ikke kan sammenlignes med duftlys, så finder du ikke en bedre assistent til hurtigt at friske luften og fjerne den dårlige lugt, når uinviterede gæster pludselig vælter ind af døren


Duftende smeltevoks.

Romantiske stearinlys er flotte, men soder meget. Hvis du ønsker et fedt alternativ, så skulle du prøve duftende smeltevoks. Alt du skal gøre er at placere dem i en røgelsesboks, og hvis duften begynder at forsvinde over tid, så kan du skrabe overfladen af voksen med en kniv. Der findes også duftende smeltevoks, der kan bruges i aroma lamper, uden der skal tilføjes vand. Det er nok bare at putte voksen i en bowl, og når voksen så begynder at smelte, så vil rummet hurtigt fyldes med en velduftende aroma.

Duftende smeltevoks

Tips til valg af duft til hvert værelse
  1. Til at begynde med vil vi anbefale de forskellige duft-kilder i forskellige rum: på badeværelset anbefaler vi at bruge duftspreder og luftfrisker, i badeværelser - duftspreder og duftlys, i soveværelset - duftlys, i stuen - duftspreder. I garderobeskabe skal I bruge en duftpose.

  2. Når det kommer til dufte, anbefaler vi blomsterdufte til permanent brug på badeværelset og en beroligende lavendel eller delikat rose, når du skal i bad. Duftlys kan ligeledes være med til at skabe en afslappende atmosfære. Duftspredere er desuden velegnede til daglig brug. Duftene kan vælges efter smag: rose, viol, appelsin, magnolia, kaprifolie - Disse er alle gode muligheder ift. at gøre dit badeværelse til et vidunderligt duftende sted.

  3. På badeværelset anbefaler vi at bruge friske eller frugtagtige citrusdufte i form af en duftspreder eller en luftfrisker. Duftsprederen spreder en vedvarende lækker duft, mens luftfriskeren er god til at opnå en øjeblikkelig effekt.

  4. Soveværelset har brug for neutrale, beroligende eller til tider sensuelle dufte, som f.eks. lavendel, rav og vanilje. Lavendel beroliger, og rav er det stærkeste elskovsmiddel blandt dufte i hjemmet. Oftest bruges rav som en base for en duft, fordi den ikke selv åbner med det samme. Derfor kan du ikke få en duft med rent rav, men kun aromaer baseret på det. Vanilje er derudover en neutral aroma. Det er en simpel sød duft, som et stort antal mennesker elsker.
    Vi anbefaler desuden duftlys, fordi duftsprederen hele tiden dufter, og folk ikke altid er lige vild med at sove i duften, og så er der også mange, der foretrækker at sove med vinduet åbent, hvorfor duften vil forsvinde ud af vinduet. Derfor er et duftlys den perfekte måde at få et rum til at dufte godt et stykke tid inden sengetid.

  5. I stuen kan du til enhver tid finde en aroma, der passer til dit humør: frugt, friskhed, blomster, mad og krydderier eller jule-aromaer - det er helt op til dig. Det er kun dig, der ved, hvordan du vil have, at dit hjem skal dufte.

  6. Bedre end værtinden eller ejeren kan ingen hente en duft i stuen, fordi stuen er husets "ansigt", og kun ejeren ved, hvilken duft han vil have til sit hjem.

  7. Traditionel møl-afvisende lavendel har igennem tiden været og er stadig populært i garderobeskabe og walk-in closets, men i dag vælger folk oftere at gøre brug af duftposer, hvor der er et stort udvalg af forskellige dufte. Særligt populære dufte er de delikate, friske eller blomsteragtige dufte som f.eks. bomuld, appelsin, kaprifolie eller viol.

Kontakt


Prefab Konceptudvikling ApS
E-mail: sales@prefab-koncept.dk
Tlf.: +45 24 41 02 76
CVR: 42453412

Adresse


Østergade 78, 5610 Assens, Danmark

DanishEnglishSwedish