Onsdag, 13. januar 2021
I dag kan du læse om grundlægger og direktør Claus Valsøe Clausen, hans baggrund og interesse for bæredygtigt byg og konceptet bag Prefab Koncept.
Claus Valsøe Clausen har siden sin ungdom været en ildsjæl inden for entreprenørskab og er stadig den dag i dag lidt af en arbejdshest, der elsker at udvikle og gøre en forskel for erhvervslivet. Han er iværksætter og konsulent på flere forskellige projekter som bl.a. Dansk Lokal Energi og Dress Up Copenhagen.
Hvad er din baggrund? Jeg er faktisk uddannet indenfor møbler og indretning, samt uddannet teknisk assistent, men har arbejdet med præfabrikerede byggeløsninger i mere end 16 år, hvor jeg bl.a. startede flere virksomheder, indtil jeg i 2015 etablerede mit hjertebarn Prefab Koncept.
Jeg har siden da haft mange bolde i luften med projekter som Prefab Koncept og Nautic Living, hvor jeg bl.a. står for kontakt til kunder og samarbejdspartnere, salg, indretning, konstruktion og materialevalg. Man kan derfor sige, at jeg er en slags tovholder på flere projekter.
Hvordan ville du beskrive dig selv til en fremmed? Tjo… Jeg ville nok beskrive mig selv som en iværksætter med stort I. Jeg elsker alt, der angår koncept- og forretningsudvikling og interesserer mig for mange forskellige brancher lige fra byggeri af huse og både til indretning og webshops, hvilket afspejles i mine mange forskellige projekter.
Hvilke interesser har du, og hvad laver du, når du ikke sidder og arbejder med Prefab Koncept? Når jeg ikke arbejder med Prefab Koncept, så arbejder jeg med en af vores andre forretninger. Langt størstedelen af døgnets timer går egentlig med arbejde, fordi det giver mig utroligt meget livsglæde. Fritid er der derfor ikke meget af, og derfor er lørdag nok den eneste dag, hvor jeg ikke er at finde på kontoret. Jeg er dog også et familiemenneske, og derfor er det også mig, der får børnene op om morgenen, spiser morgenmad med dem og kører dem i skole. Det giver mig en stille og god start på dagen i selskab med mine dejlige børn. Jeg interesserer mig helt generelt for musik, mad, politik og samværet med min familie.
Hvordan vil du beskrive modulære huse til os, der ikke kender branchen? De modulære huse fungerer lidt ligesom med legoklodser, hvor de såkaldte moduler kan sammensættes på forskellige måder, så de bliver til en bolig. De såkaldte moduler/rum er foruddefinerede og byggede på en fabrik. Selve processen minder om produktionen på en bilfabrik. Alt foregår indendørs under kontrollerede forhold. Når modulerne er bygget færdigt og er blevet tilført køkken, bad, er blevet malet, og der er blevet lagt gulve, så pakkes modulerne ind i plast, sættes på en lastbil og bliver kørt til byggegrunden, hvor modulerne bliver sat sammen til en færdig bolig.
Den færdige bolig kan indrettes efter ønske og kan konstrueres med den tagløsning, du som køber ønsker. Der er intet, der indikerer, at bygningen er præfabrikeret, eftersom alt lige fra gulve, vægge, lofter, vinduer mv. er de præcis samme som i pladsbyggede boliger.
Hvorfor Prefab og modulære huse? Jamen altså… Prefab Koncept opstod som en slags protest mod de traditionelle produktioner inden for byggeindustrien. Indenfor byggebranchen er der en tendens til at væggene bliver tykkere og tykkere. Jeg ønsker at fremme de innovative løsninger. I stedet for at gøre væggene tykkere og tykkere, så fjerner vi mursten og bruger bedre isoleringsmaterialer, som f.eks. PIR isolering. Derudover må vi som branche gøre op med konstant at starte forfra hele tiden; hver gang et traditionelt hus rives ned, så går der ressourcer til spilde. Byggebranchen kan sagtens bygge videre på eksisterende hjem. Det er formålet med Prefab Koncept. Jeg har altid gerne villet gøre en forskel for miljøet og for mine medmennesker. Det giver mig en helt særlig glæde at kunne gøre en forskel for den enkelte kunde og samtidig vide, at jeg bidrager til en mere bæredygtig verden.